Foglalkoztatási jog - Mit ne kérdezzen egy interjú során?

Foglalkoztatási jog - Mit ne kérdezzen egy interjú során?

Foglalkoztatási jog - Mit ne kérdezzen egy interjú során?


Az álláskeresés nehéz lehet. Olyan sok munkáltató van, és olyan sokan keresnek állást. Talán elgondolkodik azon, hogyan lesz képes valaha is jó munkát találni, ésszerű időn belül. Ez a cikk segíthet abban, hogy másképp gondolkodjon. Nézze meg az alábbi foglalkoztatási tippeket, és jobban érezze magát a munkakeresés során.


Irány az iskola! Ez segíthet abban, hogy új állást találjon a szakterületén vagy egy másik területen. Minél nagyobb a tudása, annál több lehetősége lesz. Több száz online független tanulási program létezik, amelyeket könnyedén beilleszthet a meglévő napi időbeosztásába.


Készüljön fel arra, hogy megküzdjön a megérdemelt fizetésemelésért. Tartsa számon, hogy mit hoz a vállalatnak az év során, hogy amikor eljön az idő, meg tudja érvelni az ügyét. A főnöke tisztelni fogja ezért, és ez könnyen vezethet egy sokkal nagyobb fizetésemeléshez, mint amit egyébként kapott volna.


Amikor a potenciális munkáltatókkal való kommunikációra kerül sor, összpontosítson arra, hogy szavai világosak, könnyedek és udvariasak legyenek. A "világos" az Ön ötleteinek minőségére és frissességére utal a többi jelöltéhez képest. Érdekes perspektívákat és betekintést nyújt az innovációba? A "könnyed" érzelmekkel kerülje a túlságosan cinikus vagy negatív kijelentéseket. Az "udvarias" magától értetődő, de a személyközi kommunikációban gyakran figyelmen kívül hagyják. Ez magában foglalja a helyes nyelvtant, a tiszteletteljes megszólítást és a szakmai etikettre való bólintást.


Ne feledje, hogy az interjú az Ön esélye arra, hogy eladja magát, mint leendő alkalmazottat. Ne arról beszéljen, hogy mit szeretne, hogy a vállalat tegyen önért. A munkaadókat ez ebben a szakaszban nem érdekli. Ehelyett inkább arra összpontosítson, hogy mi mindent tud adni az asztalra. Értesse meg a munkáltatóval, hogy miért Önt kellene felvenni más jelöltek helyett.


Küldjön köszönőlevelet. Sokan nem teszik ezt meg, ezért, ha ezt az egy tippet alkalmazza, nagyon gyorsan a mezőny elé kerülhet. Egyszerűen írjon egy rövid levelet, amelyben megköszöni az illetőnek az idejét, megismétli, hogy szeretné az állást, és emlékezteti az egyedülálló képességeire.


Az interjú során nemcsak válaszolni kell a kérdésekre, hanem fel is kell tenni őket. Ez azt mutatja a munkáltatóknak, hogy érdekli a vállalat. Magáról a vállalatról, a pozícióról, a juttatásokról és egyéb olyan kérdésekről, amelyekről tudni szeretne, fontos, hogy feltegyen kérdéseket az interjú során.


Amikor állást keres, tartsa nyitva a lehetőségeket. Számos nagyszerű hely van, ahol nyitott pozíciókat találhat. Az internet nagyszerű forrás, amelyek rendszeresen kínálnak állásajánlatokat. Az újságok is nagyszerű hely a keresésre, valamint közvetlenül az adott vállalatnál is lehet jelentkezni.


Használjon egyoldalas önéletrajzot. Sokan tényleg több oldalt szeretnének használni, de itt az igazság: az embereket nem érdekli annyira az önéletrajz, mint ahogyan ön gondolja. Az önéletrajzot első lépésként használják. Behívják egy interjúra, hogy többet tudjanak meg önről, mint személyről, ezért tartsa rövidre az önéletrajzot, és csak a legfontosabb információkat használja.


Vegyen részt néhány tanfolyamon. Miután összeállította az önéletrajzát, nézze át, hogy vannak-e benne hiányosságok vagy olyan készségek, amelyeket fel kellene frissítenie. Vegyen részt tanfolyamokon, hogy pótolja az önéletrajzában lévő hiányosságokat, és frissítse készségeit. Azzal, hogy kezdeményezi, hogy beiratkozzon egy tanfolyamra, megmutatja a felvételi menedzsereknek, hogy motivált a tanulásra és a fejlődésre.


Ezekkel az információkkal a tarsolyában jobban fel tud készülni az interjúkra, a motivációs levelekre és az önéletrajzokra. Jobb képet mutathat magáról a munkáltatóknak, és nagyobb esélye van arra, hogy felvegyék. Fogadja meg az itt található információkat, és használja fel őket, hogy az álláskeresése egy nagyszerű állással végződhessen.

© Copyright gdpr adatvédelmi tisztviselő