Személyes fejlődési tippek, hogy az életed jobb legyen

Személyes fejlődési tippek, hogy az életed jobb legyen

Szeretnél jobban érezni magad a bőrödben, de nem tudod, hogyan? Nem vagy egyedül. Emberek milliói szeretnék boldoggá tenni magukat, de nem tudják, hol találják meg a hozzájuk szükséges forrásokat. Amit a következő cikkben olvashatsz, attól pillanatok alatt jobban fogod érezni magad!


Akár hiszed, akár nem, ha túl kedves vagy másokhoz, az gyakran azt jelenti, hogy nem vagy elég kedves magadhoz. A személyes fejlődés része az önmagunkkal szembeni kötelezettség teljesítése, és ez nem mindig valósítható meg, ha tucatnyi embernek vagyunk kiszolgáltatva. Önmagadat kell a prioritási listád élére helyezned, és csak utána törődj másokkal.


Ha azt akarod, hogy az álmaid valósággá váljanak, tedd őket a céljaiddá. Ha valamit vizualizálsz, könnyebb lesz lebontani a jelenetet alkotó elemeket. Ha képes vagy megálmodni, akkor meg is tudsz valósítani valami hasonlót. Ha azzal motiválod magad, hogy az álmaidat kézzelfogható célokká alakítod, pillanatok alatt egy új helyen találod magad az életedben.


Egy jó első lépés annak, aki segíteni szeretne magán, ha elmegy egy könyvesbolt önsegítő részlegébe. Ott rengeteg különböző könyvet találhatsz különböző önsegítő témákban, és megtalálhatod azt, amelyik a legjobban megfelel az adott helyzetednek. Így pontosan azt a segítséget kaphatod, amire szükséged van.


Az egyik nagyszerű módja annak, hogy megbékélj, és teljes és egészséges életet élj, a napi áhítat. Sok-sok ember tanúsítaná, hogy ha Isten igéjével és imádsággal kezded a napodat, sokkal jobb napod lesz, mintha ezt nem tetted volna meg. Próbáld ki, és meglátod, mennyire fontos és hasznos.


A testmozgás nagyszerű módja annak, hogy összpontosítsd magad. Tanulmányok kimutatták, hogy az egészséges test és a pozitív érzelmek között összefüggés van. Az olyan tevékenységek, mint a futás, endorfint szabadíthatnak fel, ami viszont növeli az általános boldogságot. A testmozgás segít a szervezet bélműködésének szabályozásában is, ami szigorúan fizikai hasznot is jelent.


Ahhoz, hogy hozzáférj a tudatalattihoz, és megtaláld a rejtett megoldásokat a problémáidra és kérdéseidre, minden este lefekvés előtt írj a naplódba. Írd le a napodat, és írásban kérdezd meg magadtól, hogyan javíthatnál a problémás helyzeteken. Miután leírtad a kérdéseidet, engedd el őket. A tudatalattid egyik napról a másikra kibogozza őket, és reggelre talán megajándékoz a válasszal!


Tartsd kordában indulataidat, ha néhány másodpercig elgondolkodsz a gyújtó eseményen. Ha egy másik személy is érintett volt, vajon szándékosan követte el a sértő cselekményt, vagy csak egy óvatlan hiba volt, amit gyakorlatilag bárki (beleértve magadat is) könnyen elkövethettél volna? Használd ezt a felismerést annak meghatározásához, hogy a tervezett válasz megfelelő-e a cselekmény véletlen vagy szándékos jellegére tekintettel.


A személyes fejlődés mindig belülről indul. Ha egy barátod vagy szeretted kedvéért próbálsz javítani magadon, akkor szinte biztosan kudarcra vagy ítélve. Mindennek, amit teszel, elsősorban önmagadért kell történnie. Ha erre emlékeztetni tudod magad, sokkal könnyebb lesz motiváltnak maradni a nehéz időkben.


Hogy motivált maradj, tarts egy baráti versenyt egy barátoddal vagy kollégáddal. 


Ez a fogyástól a negyedéves célokig mindenre érvényes. A legtöbb ember egyszerűen keményebben dolgozik, ha másokkal versenyez. A másik személy is segíthet abban, hogy a pályán maradj, és elkerüld a lusta napokat. Az extra motiváció érdekében versenyezz egy díjért.


Összefoglalva, nem vagy egyedül, ha lehangoltnak érzed magad. De ahhoz, hogy jobban legyél, tudnod kell, hogyan tedd ezt. Ha megfogadod a fenti cikkben adott tanácsokat, máris elindulhatsz afelé, hogy javítsd az önérzetedet.

© Copyright gdpr adatvédelmi tisztviselő